Handleidingen > Linux Mint

Linux Mint

Linux Mint met Cinnamon desktopomgeving

Linux Mint 18 met Cinnamon desktopomgeving

Linux Mint is de meestgebruikte Linux-distributie voor desktopgebruikers. Eenvoud en gebruiksgemak staan voorop. Het is een afgeleide versie van de eveneens populaire distributie Ubuntu. Waar het bedrijf achter Ubuntu erg principieel vasthoudt aan open source software, hebben de ontwikkelaars van Linux Mint ervoor gekozen om tot op zekere hoogte ook gesloten (maar wel gratis verkrijgbare) software toe te laten, waardoor je met Mint onder andere standaard MP3’s, Flash en Java-applicaties kunt gebruiken. Mint maakt standaard gebruik van de desktopomgeving Cinnamon en onderscheidt zich daarmee van andere distributies. Wil je gewoon een eenvoudige Linux-versie die zonder veel gedoe alle noodzakelijke functies voor kantoor- of thuisgebruik bevat? Kies dan voor Linux Mint. Wij helpen je graag op weg. Lees verder om direct te beginnen!

Mint is een volledig onafhankelijke Linux-distributie maar het is wel volledig compatibel met Ubuntu. Het mooie daarvan is dat je in vrijwel alle gevallen de Ubuntu-handleidingen kunt gebruiken en dat de software die voor Ubuntu is ontwikkeld ook werkt op Linux Mint. Ubuntu heeft een erg grote Linux-community zodat je niet bang hoeft te zijn dat je kiest voor een distributie waar je weinig ondersteuning voor zult vinden.

 

Twijfel je nog of je Linux Mint definitief op je computer wilt installeren? Goed nieuws: met een LiveCD of LiveUSB-stick kan je kijken of het wat voor je is zonder het direct op je computer te installeren. Weten hoe? Ga verder naar Linux Mint-LiveCD
Je hebt de keuze gemaakt en wilt Linux Mint op je computer of laptop installeren? Mooi, welkom in de Linux-gemeenschap! Wij helpen je graag met de installatie. Klik verder voor onze installatiehandleiding of stel je vragen in ons forum.
Is de installatie succesvol afgerond? Dan kan je aan de slag! Het systeem is direct na de installatie bruikbaar, waar we hebben een aantal tips en handigheden verzameld voor optimaal gebruiksgemak. Ga verder naar de pagina Aan de slag met Linux Mint.
Category: