AllesLinux Forumindex AllesLinux
Het forum van AllesLinux.com.
Deze site wordt gehost door Exonet Internet Services
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 

OpenSuse 11.0 running slow
Ga naar pagina Vorige  1, 2
 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    AllesLinux Forumindex -> Overige
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
El-Lesso



Geregistreerd op: 17 Jul 2007
Berichten: 36

BerichtGeplaatst: Do Okt 30, 2008 4:18 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Ik dacht echt dat ik deze optie al tegengekomen was bij systeeminstellingen.
Blijkbaar niet.
Maar anyhow kga het eens proberen zoals het op opensuse staat.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Rinse
Crewlid


Geregistreerd op: 09 Feb 2005
Berichten: 6900
Woonplaats: bolsward

BerichtGeplaatst: Do Okt 30, 2008 4:21 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

suse doet veel backports van kde 4.2 in kde 4.1, dus zou zomaar eens kunnen Smile
zo zit de desktop-kubus wel in kde van opensuse, terwijl die officieel niet in kde 4.1 zit.
_________________
Help mee om KDE 4.7 in het Nederlands of Fries te vertalen!!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Website bekijken MSN Messenger
El-Lesso



Geregistreerd op: 17 Jul 2007
Berichten: 36

BerichtGeplaatst: Do Okt 30, 2008 4:34 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Ik lijk niets te vinden op opensuse-site dat mij kan helpen?
Weet er iemand anders raad?
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Rinse
Crewlid


Geregistreerd op: 09 Feb 2005
Berichten: 6900
Woonplaats: bolsward

BerichtGeplaatst: Do Okt 30, 2008 5:07 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Even gegraven, en je moet onderstaande tekst even als bestandje genaamd compiz.desktop opslaan in de autostartmap (/home/user/.kde/Autostart) van kde:

Code:

[Desktop Entry]
Encoding=UTF-8
Exec=compiz --replace  &
GenericName[en_US]=
StartupNotify=false
Terminal=false
TerminalOptions=
Type=Application
X-KDE-autostart-after=kdesktop

_________________
Help mee om KDE 4.7 in het Nederlands of Fries te vertalen!!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Website bekijken MSN Messenger
El-Lesso



Geregistreerd op: 17 Jul 2007
Berichten: 36

BerichtGeplaatst: Do Okt 30, 2008 6:20 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Rinse schreef:
Even gegraven, en je moet onderstaande tekst even als bestandje genaamd compiz.desktop opslaan in de autostartmap (/home/user/.kde/Autostart) van kde:

Code:

[Desktop Entry]
Encoding=UTF-8
Exec=compiz --replace  &
GenericName[en_US]=
StartupNotify=false
Terminal=false
TerminalOptions=
Type=Application
X-KDE-autostart-after=kdesktop


Ok het is min of meer gelukt. Alleen jammer dat het scriptje uitgevoerd wordt pas na dat de desktop geladen is. Kan ik niet zeggen X-KDE-autostart-before=kdesktop? Razz
En als commando heb ik fusion-icon &
Om een of andere reden kon ik compiz alleen maar via die weg opstarten Smile
Kan ik een vertraging van enkele ms steken op het uitvoeren van het script?
Om eerst alle applicaties te laten laten en dan pas compiz?
ik veronderstel dat dat gewoon dan Delay=550ms zal zijn ofzo?
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Rinse
Crewlid


Geregistreerd op: 09 Feb 2005
Berichten: 6900
Woonplaats: bolsward

BerichtGeplaatst: Do Okt 30, 2008 9:34 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

El-Lesso schreef:
[

Ok het is min of meer gelukt. Alleen jammer dat het scriptje uitgevoerd wordt pas na dat de desktop geladen is. Kan ik niet zeggen X-KDE-autostart-before=kdesktop? Razz

Door die tekst weg te laten wordt compiz geladen voordat de desktop is opgestart.
Ik bedenk me overigens net dat kde4 geen kdesktop meer heeft..

Citaat:

En als commando heb ik fusion-icon &
Om een of andere reden kon ik compiz alleen maar via die weg opstarten Smile

Daar was ik al bang voor, de opstartwijze van compiz zal wel weer gewijzigd zijn sinds bovenstaand desktop-bestand is geschreven Wink

Citaat:

Kan ik een vertraging van enkele ms steken op het uitvoeren van het script?
Om eerst alle applicaties te laten laten en dan pas compiz?
ik veronderstel dat dat gewoon dan Delay=550ms zal zijn ofzo?


Hmm, eerst klaag je dat compiz pas na de desktop wordt geladen en nu wil je compiz nog later laden?

Anyway, ik denk dat je dan een script moet schrijven dat compiz opstart, en dat script vervolgens aanroepen vanuit dat desktop-bestand in de autostartmap van kde.
_________________
Help mee om KDE 4.7 in het Nederlands of Fries te vertalen!!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Website bekijken MSN Messenger
El-Lesso



Geregistreerd op: 17 Jul 2007
Berichten: 36

BerichtGeplaatst: Za Nov 01, 2008 2:26 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Weet er iemand of je het panel onderaan het scherm (ook wel kicker genoemd) kan pimpen?
Beetje transparant maken enzo?
Kheb gisteren per ongeluk men actieve vensters weg geklikt, waardoor mijn systeemvak in het midden van men panel staat.
Niet zo mooi en al men actieve vensters gaan nu naar mijn dock.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Rinse
Crewlid


Geregistreerd op: 09 Feb 2005
Berichten: 6900
Woonplaats: bolsward

BerichtGeplaatst: Za Nov 01, 2008 11:12 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

je kunt het paneel niet individueel van uiterlijk veranderen, wel kun je een ander plasma-thema uitkiezen. Kijk even welk thema het paneel transparant maakt.
_________________
Help mee om KDE 4.7 in het Nederlands of Fries te vertalen!!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Website bekijken MSN Messenger
El-Lesso



Geregistreerd op: 17 Jul 2007
Berichten: 36

BerichtGeplaatst: Ma Nov 03, 2008 7:16 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Er is nog een probleempje opgedoken.
Na een reboot verdwijnen mijn widgets die ik op men panel heb geplaatst.
Alles is weg, ik krijg dus een volledig leeg panel. En dat is best ambetant Smile
Is dit een gekend probleem in KDE4? Want ik vind er wel redelijk veel over maar een oplossing heb ik nog niet gezien Smile
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Rinse
Crewlid


Geregistreerd op: 09 Feb 2005
Berichten: 6900
Woonplaats: bolsward

BerichtGeplaatst: Ma Nov 03, 2008 9:56 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

je zou het op het kde-forum kunnen vragen Smile

http://forum.kde.org

ikzelf ben het probleem nog niet tegengekomen.
Kan zijn dat plasma abnormaal wordt afgesloten tijdens het uitloggen uit kde, waardoor je wijzigingen aan het paneel niet in het configuratiebestand wordt opgeslagen.
_________________
Help mee om KDE 4.7 in het Nederlands of Fries te vertalen!!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Website bekijken MSN Messenger
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    AllesLinux Forumindex -> Overige Tijden zijn in GMT + 2 uur
Ga naar pagina Vorige  1, 2
Pagina 2 van 2

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.