AllesLinux Forumindex AllesLinux
Het forum van AllesLinux.com.
Deze site wordt gehost door Exonet Internet Services
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 

OpenSuse 11.0 running slow
Ga naar pagina 1, 2  Volgende
 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    AllesLinux Forumindex -> Overige
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
El-Lesso



Geregistreerd op: 17 Jul 2007
Berichten: 36

BerichtGeplaatst: Di Okt 28, 2008 3:10 pm    Onderwerp: OpenSuse 11.0 running slow Reageren met citaat

Ik heb de volgende configuratie:
Dell vostro 1000
DELL Vostro 1000 Notebook
* AMD Turion 64 X2 Mobile TL-56 (1.8GHz 512K)
* 15.4 WXGA LCD Screen
* with Integrated ATI Radeon Xpress 256MB
* 2GB 533MHz DDR2 Memory (2 x 1GB)
* 120GB serial ATA HDD 5400RPM
* 8x DVD +/- RW Dual Layer Drive
* Dell Wireless 1390 802.11g Mini Card (54Mbps)


Met OpenSuse11.0 geinstalleerd (KDE4.1)
Nu eerst even zeggen dat ik er ingeslaagd ben alles aan de praat te krijgen, ook al heeft me dat wat tijd gekost Razz
Niettemin gebeurt het wel eens dat suse af en toe hapert. Zeker wanneer ik bezig ben met XP virtueel te draaien.
Mijn eerste idee was om te upgraden van 2GB ram naar 4GB ram. Maar helaas ondersteunt mijn moederbord maar geheugen tot 2GB ram. Dat heb ik daarnet nog ontdekt Razz

Mijn vraag dus nu:
Is het via wat omwegen niet mogelijk suse wat lekkerder te laten draaien? Misschien wat dingen afzetten die ik niet meteen nodig heb?
Of een manier om de dingen wat te versnellen.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Rinse
Crewlid


Geregistreerd op: 09 Feb 2005
Berichten: 6900
Woonplaats: bolsward

BerichtGeplaatst: Di Okt 28, 2008 3:26 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

ik heb ook 2 gig ram, en totaal gebruikt suse maar 300 mb daarvan op mijn lappertop.
dus geheugen heb je zat.
je kunt kijken of bepaalde programma's veel processorkracht vergen, en kijken of je beagle kunt verwijderen
_________________
Help mee om KDE 4.7 in het Nederlands of Fries te vertalen!!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Website bekijken MSN Messenger
El-Lesso



Geregistreerd op: 17 Jul 2007
Berichten: 36

BerichtGeplaatst: Di Okt 28, 2008 3:45 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Rinse schreef:
ik heb ook 2 gig ram, en totaal gebruikt suse maar 300 mb daarvan op mijn lappertop.
dus geheugen heb je zat.
je kunt kijken of bepaalde programma's veel processorkracht vergen, en kijken of je beagle kunt verwijderen

Beagle heb ik in ieder geval niet staan Smile
En bij mijn systeemactiviteit zie ik enkel Xorg af en toe eens naar 15 procent gaan. Maar meer is men CPU niet belast
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Nickname55



Geregistreerd op: 04 Mei 2005
Berichten: 296

BerichtGeplaatst: Di Okt 28, 2008 9:04 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Wat bedoel je exact met haperen? Is het niet alleen je beeld dat soms eens hapert?
_________________
- Aopen H600B 350watt
- Asus P5RD1-V
- Intel Pentium P4 640 HT 3.2 Ghz.
- Corsair DDR-RAM 1024 MB
- Maxtor 250 GB SATA
- Apacher Card Reader 14 in 1
- Plextor PX-750A
- Fedora 11
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
El-Lesso



Geregistreerd op: 17 Jul 2007
Berichten: 36

BerichtGeplaatst: Wo Okt 29, 2008 12:59 am    Onderwerp: Reageren met citaat

Nee het is echt sommige applicaties die vastlopen. Alle niet echt vastlopen maar ja haperen.
Tlijkt op een tekort aan ram. Maar dat is het dus duidelijk niet. En volgens mij heeft de CPU het ook niet echt moeilijk.
Het rare is dat dat met zijn momenten is. Daarnet rond 14.00-18.00 echt supersnel gewerkt niets op aan te merken. En nu jah traag opnieuw
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Nickname55



Geregistreerd op: 04 Mei 2005
Berichten: 296

BerichtGeplaatst: Wo Okt 29, 2008 10:12 am    Onderwerp: Reageren met citaat

Word er geen verkeerde kernel gebruikt of zo? Rinse weet daar wellicht meer van ... Wink
_________________
- Aopen H600B 350watt
- Asus P5RD1-V
- Intel Pentium P4 640 HT 3.2 Ghz.
- Corsair DDR-RAM 1024 MB
- Maxtor 250 GB SATA
- Apacher Card Reader 14 in 1
- Plextor PX-750A
- Fedora 11
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Rinse
Crewlid


Geregistreerd op: 09 Feb 2005
Berichten: 6900
Woonplaats: bolsward

BerichtGeplaatst: Wo Okt 29, 2008 11:12 am    Onderwerp: Reageren met citaat

Wat ik al zei, start eens een systeemmonitor en kijk welke processen op dat moment actief zijn en hoeveel ze gebruiken.
_________________
Help mee om KDE 4.7 in het Nederlands of Fries te vertalen!!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Website bekijken MSN Messenger
El-Lesso



Geregistreerd op: 17 Jul 2007
Berichten: 36

BerichtGeplaatst: Wo Okt 29, 2008 5:04 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Ik heb hier eens wat prtscreens genomen van mijn lopende processen.
Rinse, kijk je hier even naar? Dankje Smile

http://rapidshare.com/files/158693254/systeem.zip.html
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Rinse
Crewlid


Geregistreerd op: 09 Feb 2005
Berichten: 6900
Woonplaats: bolsward

BerichtGeplaatst: Wo Okt 29, 2008 5:16 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

ik zie nepomuk draaien.
nepomuk is een soort van beagle. Gebruikt wellicht weinig processortijd maar zit wel je hele schjif te doorzoeken Wink
En dat kan ook de boel vertragen. Kijk even of je nepomuk kunt uitzetten.
_________________
Help mee om KDE 4.7 in het Nederlands of Fries te vertalen!!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Website bekijken MSN Messenger
mrleejohn



Geregistreerd op: 27 Dec 2007
Berichten: 323
Woonplaats: Venray

BerichtGeplaatst: Wo Okt 29, 2008 9:28 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Doe eens ctrl+alt+backspace... dan stop je X. Als alles dan vlot blijft werken weet je dat het in het grafisch deel zit. Als dat zo is, test eens Gnome of XFCE of zo.... om te kijken of het in KDE zit. En als ook dat zo is kun je eens naar KDE3 stappen.

Tismaar een idee...
_________________
www.mrleejohn.nl ...sinds 1997
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen Website bekijken
El-Lesso



Geregistreerd op: 17 Jul 2007
Berichten: 36

BerichtGeplaatst: Wo Okt 29, 2008 10:05 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Heb zonet even nepomuk gedisabled.
Eens een paar dagen kijken wat dat geeft Smile

@Rinse: In de Zip zat ook een foto van de opstartopties.
Wat is het verschil, en bovenal kan ik diegene die ik niet gebruik, verwijderen?

Nog een vraagje.
Ik probeer al een tijdje een andere look aan mijn desktop te geven, maar onder tussen ben ik een beetje de kluts kwijt geraakt. Wat heb ik nodig om andere desktopeffecten toe te voegen, mijn vensters er anders te laten uitzien ed...
Want compiz(-fusion), emerald, kwinmagager,... ik volg niet meer Smile
Als ik in de compiz settings iets veranderd, gebeurt er niets, als ik een ander thema's kies in emerald gebeurt er niets.
Ik zou bijvoorbeeld graag, wanneer ik mijn venster sluit, mijn venster laten opbranden.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Rinse
Crewlid


Geregistreerd op: 09 Feb 2005
Berichten: 6900
Woonplaats: bolsward

BerichtGeplaatst: Wo Okt 29, 2008 10:08 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

kernel-default kun je verwijderen als kernel-pae zonder problemen werkt (problemen moet je zien in de zin dat met pae bepaalde hardware/randapparatuur niet werkt). Staan laten kan overigens ook geen kwaad Wink

als je videokaart het aankan kun je in systemsettings bij de bureaubladinstellingen de desktop-effecten van kwin activeren bij tabblad [alle effecten] kun je dan bepalen welke effecten je wilt hebben.

als je videokaart het niet aankan zal de sectie [desktopeffecten] ontbreken
_________________
Help mee om KDE 4.7 in het Nederlands of Fries te vertalen!!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Website bekijken MSN Messenger
El-Lesso



Geregistreerd op: 17 Jul 2007
Berichten: 36

BerichtGeplaatst: Wo Okt 29, 2008 11:00 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Ik heb al desktopeffecten kunnen activeren via kwin.
Maar hoe geraak ik aan die effecten van compiz bijvoorbeeld?
Moet ik dan van windowmanager veranderen? Hoe doe ik dat dan?

Momenteel ook problemen met virtualbox.
Wanneer het opstart krijg ik volgende foutmelding

Failed to create the VirtualBox COM object
Callee RC:
NS_ERROR_FACTORY_NOT_REGISTERED (0x80040154)

Starten van een vm via VBoxManage startvm name gaat ook niet Sad
EDIT: Ondertussen al opgelost via #vbox channel ondersteuning (irc)
De oplossing kan ik helaas niet met jullie delen omdat ik het zelf niet goed weet Razz


Laatst aangepast door El-Lesso op Wo Okt 29, 2008 11:59 pm; in totaal 1 keer bewerkt
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Rinse
Crewlid


Geregistreerd op: 09 Feb 2005
Berichten: 6900
Woonplaats: bolsward

BerichtGeplaatst: Wo Okt 29, 2008 11:58 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

El-Lesso schreef:
Ik heb al desktopeffecten kunnen activeren via kwin.
Maar hoe geraak ik aan die effecten van compiz bijvoorbeeld?
Moet ik dan van windowmanager veranderen? Hoe doe ik dat dan?

als je compiz wilt zul je inderdaad kwin moeten vervangen door compiz.
Kwin kan een aantal effecten die compiz ook heeft (zoals de kubus, cylinder, bol, sneeuw, wiebelende vensters, invagen/uitvagen/dimmen/transparant maken van vensters, door vensters wandelen, etc. etc), maar nog niet zo uitgebreid als compiz heeft.
lees de documentatie van compiz op www.opensuse.org over hoe je kwin kunt vervangen door compiz.

Citaat:

Momenteel ook problemen met virtualbox.
Wanneer het opstart krijg ik volgende foutmelding

Failed to create the VirtualBox COM object
Callee RC:
NS_ERROR_FACTORY_NOT_REGISTERED (0x80040154)

Starten van een vm via VBoxManage startvm name gaat ook niet Sad


ik had probleem met virtualbox doordat de bijhorende kernelmodule niet geladen werd, ik niet lid was van de groep vboxusers en mijn oude suse-installatie sprak van /dev/hdd voor de dvd-speler, terwijl de nieuwe /dev/sr0 heeft. Nadat ik de kernelmodule handmatig heb geladen, mezelf in yast lid maakte van de juiste groep en in de configuratie van virtualbox de dvd-speler opnieuw had ingesteld startte windows weer in de virtuele machine.
_________________
Help mee om KDE 4.7 in het Nederlands of Fries te vertalen!!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Website bekijken MSN Messenger
El-Lesso



Geregistreerd op: 17 Jul 2007
Berichten: 36

BerichtGeplaatst: Do Okt 30, 2008 1:56 am    Onderwerp: Reageren met citaat

Rinse, and all:
Alles is voor mij gefixt.
Compiz draait, en guess what, mijn systeem is nog nooit zo snel geweest Smile
Dus ik ben tevreden Wink
Thx voor de hulp en tot de volgende Wink
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Rinse
Crewlid


Geregistreerd op: 09 Feb 2005
Berichten: 6900
Woonplaats: bolsward

BerichtGeplaatst: Do Okt 30, 2008 2:20 am    Onderwerp: Reageren met citaat

El-Lesso schreef:

Compiz draait, en guess what, mijn systeem is nog nooit zo snel geweest Smile

Nou, wacht maar tot kde 4.2 uitkomt, die belooft nog sneller te zijn Smile (helemaal als die Qt 4.5 gebruikt, die een stuk sneller moet zijn dan Qt 4.4).
Bij mij is kde4 sneller dan kde 3.5, alhoewel de bugs in nvidia hier en daar voor wat vertragingen zorgt.
Ik las op de kde-site dat ATI bij sommigen ook problemen oplevert qua performance. Dus met beetje mazzel wordt het nog sneller bij de volgende ATI-update..
_________________
Help mee om KDE 4.7 in het Nederlands of Fries te vertalen!!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Website bekijken MSN Messenger
Nickname55



Geregistreerd op: 04 Mei 2005
Berichten: 296

BerichtGeplaatst: Do Okt 30, 2008 10:05 am    Onderwerp: Reageren met citaat

Rinse schreef:
Dus met beetje mazzel wordt het nog sneller bij de volgende ATI-update..
Hmmmm... dat zei men een jaar geleden ook al...
_________________
- Aopen H600B 350watt
- Asus P5RD1-V
- Intel Pentium P4 640 HT 3.2 Ghz.
- Corsair DDR-RAM 1024 MB
- Maxtor 250 GB SATA
- Apacher Card Reader 14 in 1
- Plextor PX-750A
- Fedora 11
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Rinse
Crewlid


Geregistreerd op: 09 Feb 2005
Berichten: 6900
Woonplaats: bolsward

BerichtGeplaatst: Do Okt 30, 2008 12:19 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Nickname55 schreef:
Rinse schreef:
Dus met beetje mazzel wordt het nog sneller bij de volgende ATI-update..
Hmmmm... dat zei men een jaar geleden ook al...


Nou, getuige de ervaring van El Lesso is die voorspelling toen ook uitgekomen Smile
_________________
Help mee om KDE 4.7 in het Nederlands of Fries te vertalen!!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Website bekijken MSN Messenger
El-Lesso



Geregistreerd op: 17 Jul 2007
Berichten: 36

BerichtGeplaatst: Do Okt 30, 2008 1:41 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Hmm toch nog een vraagje.
Blijkbaar komt kwin na elke reboot terug ingesteld als default manager en moet ik telkens handmatig fusion-icon opstarten.
Hoe kan ik compiz instellen als mijn default windowmanager. Dus voor de desktop opstart?
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Rinse
Crewlid


Geregistreerd op: 09 Feb 2005
Berichten: 6900
Woonplaats: bolsward

BerichtGeplaatst: Do Okt 30, 2008 2:03 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

als het goed is staat dat in de documentatie van compiz op opensuse.org
In principe komt het er op neer dat je in de configuratiebestanden van kde kwin moet vervangen door compiz.

in kde 4.2 kun je vanuit de systeeminstellingen de windowmanager vervangen.
_________________
Help mee om KDE 4.7 in het Nederlands of Fries te vertalen!!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Website bekijken MSN Messenger
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    AllesLinux Forumindex -> Overige Tijden zijn in GMT + 2 uur
Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Pagina 1 van 2

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.