AllesLinux Forumindex AllesLinux
Het forum van AllesLinux.com.
Deze site wordt gehost door Exonet Internet Services
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 

geluid doet het plotseling niet meer in Oneiric

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    AllesLinux Forumindex -> Configuratie
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
cwtol



Geregistreerd op: 12 Okt 2006
Berichten: 109

BerichtGeplaatst: Wo Nov 30, 2011 12:57 pm    Onderwerp: geluid doet het plotseling niet meer in Oneiric Reageren met citaat

Tot zeer kortgeleden had ik gewoon geluid in mijn Ubuntu 11.10 Oneiric, bij de Geluidsinstellingen stond bij Uitvoer:
CA0106 Soundblaster
HDMI High Definition Audio Controller (de interne - nergens mee verbonden)
Deze staan ook bij Hardware bij de Instellingen

Echter, nu is bij Uitvoer alleen te zien die HDMI en niet de CA0106, met welke kaart mijn externe speakers zijn verbonden.
Heb de desktop al een paar keer herstart, maar noppes.

Hoe kan het nu zijn dat mijn CA01060 Soundblaster niet meer te vinden/selecteren is bij Uitvoer?
Heeft iemand de oplossing?
_________________
Linux bevalt beter dan Windows
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Rinse
Crewlid


Geregistreerd op: 09 Feb 2005
Berichten: 6900
Woonplaats: bolsward

BerichtGeplaatst: Vr Dec 02, 2011 2:33 am    Onderwerp: Reageren met citaat

Pfoei, je zou kunnen duiken in ALSA, welke de kaart aanstuurt, of die de driver wel laadt.
_________________
Help mee om KDE 4.7 in het Nederlands of Fries te vertalen!!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Website bekijken MSN Messenger
cwtol



Geregistreerd op: 12 Okt 2006
Berichten: 109

BerichtGeplaatst: Vr Dec 02, 2011 11:56 am    Onderwerp: Reageren met citaat

Tja, maar hoewel alles van ALSA ge´nstalleerd is, heb ik zelf gecontroleerd, doet alsaconf of sudo alsaconf het niet, wordt niet herkend.
Dus ook weer een probleem, omdat het wel volgens Synaptic ge´nstalleerd is.

Kaart zit er wel in:
Citaat:
~$ cat /proc/asound/cards
0 [CA0106 ]: CA0106 - CA0106
Audigy SE [SB0570] at 0xdc00 irq 17
1 [NVidia ]: HDA-Intel - HDA NVidia
HDA NVidia at 0xdef7c000 irq 18


Wat dan nog? Inmiddels heb ik die HDMI eruit gezet, nu staat uitvoer op Dummy Stereo, invoer is wel goed CA0106, maar hoe kan ik nu die Dummy, die evenmin geluid geeft, wijzigen?
_________________
Linux bevalt beter dan Windows
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
cwtol



Geregistreerd op: 12 Okt 2006
Berichten: 109

BerichtGeplaatst: Za Dec 17, 2011 10:02 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Beste Rinse, het geluid is gelukkig opgelost nu.
Waaraan het lag: de HDMI aansluiting zit wat lossig op het moederbord en werkt niet naar behoren.
De geluidskaart Creative Audigy (CA0106) heeft wellicht een opduveltje gehad, toen mijn HD crashte en ook de externe HD meenam (opstartbestand o.a. kapot). Weet dat bij een kennis door de crash van een HD veel meer meegetrokken is (kortsluiting). Het geluid heeft het nog even gedaan, maar uiteindelijk deed het geluid niets meer, zelfs niet bij de live-CD. Heb de Audigy eruit getrokken en dan de Terratec Crystal erin gebouwd en ja hoor, zonder enig probleem herkend en het geluid is weer is als vanouds, zelfs na de laatste updates (heeft dus toch niks te maken met pulseaudio en alsa met evt. updates).

Alsnog hartelijk bedankt voor het advies, was dan toch helaas een hardware kwestie,
maar het werkt nu weer. Laughing
_________________
Linux bevalt beter dan Windows
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
gilroy



Geregistreerd op: 02 Jul 2013
Berichten: 1

BerichtGeplaatst: Di Jul 02, 2013 1:30 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

zit je in firefox, dan moet je in het dialoogvenster dat verschijnt als je op de pdf klikt het draaiveld bij [openen met] aanklikken (staat meestal Gimp in) en dan in de lijst kiezen voor okular.
krijg je een bestandsdialoog, dan moet je even bladeren naar de map /usr/bin en daar okular opzoeken.
daarna zou firefox altijd okular moeten kiezen, zo niet, dan moet je het vinkje dat firefox opdraagt dit automatisch te doen moeten activeren.
Bij de voorkeuren van firefox kun je bij tabblad
_________________
http://www.certkiller.com/
http://www.trusecurity.org
http://www.certkiller.com/exam-70-417.htm
http://www.fsu.edu
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    AllesLinux Forumindex -> Configuratie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.