AllesLinux Forumindex AllesLinux
Het forum van AllesLinux.com.
Deze site wordt gehost door Exonet Internet Services
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 

schermpresentatie

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    AllesLinux Forumindex -> Configuratie
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Henk2011



Geregistreerd op: 21 Mrt 2011
Berichten: 52

BerichtGeplaatst: Zo Dec 04, 2011 6:07 pm    Onderwerp: schermpresentatie Reageren met citaat

Suse linux 11.3

Er zijn blijkbaar verschillende soorten van schermpresentatie.
Er is de indeling/presentatie die je krijgt na een installatie/update en een zg 'plasma ' scherm. Bij het plasma scherm mis je wat er eerst te zien was.
De vraag is eigenlijk: hoe kom ik van dat plasma scherm af en zie ik weer mijn vertrouwde (standaard) schermpje met een taakbalk onder en op die balk wat symbooltjes die bedoeld zijn om wat te starten. Standaard zit daar bv een klok en een kalender op.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Rinse
Crewlid


Geregistreerd op: 09 Feb 2005
Berichten: 6900
Woonplaats: bolsward

BerichtGeplaatst: Vr Dec 09, 2011 1:16 am    Onderwerp: Reageren met citaat

je hebt oa plasma-netbook en plasma-desktop.
plasma-netbook is de herkennen aan 'zoeken en starten', wat op je desktop staat en het startmenu vervangt.

plasma-desktop is een veelzijdige desktop die je naar wens kunt inrichten, bijvoorbeeld door hem te voorzien van een paneel, taakbalk, systeemvak, etc.

Als je plasma-netbook gebruikt, dan moet je dat even veranderen in plasma-desktop.
Dat regel je in kde's systeeminstellingen, bij [gedrag van werkruimte] -> [werkruimte] en dan [type werkruimte -> bureaublad]
_________________
Help mee om KDE 4.7 in het Nederlands of Fries te vertalen!!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Website bekijken MSN Messenger
Henk2011



Geregistreerd op: 21 Mrt 2011
Berichten: 52

BerichtGeplaatst: Vr Dec 09, 2011 11:56 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Citaten van Rinse, commentaarvan Henk


R: je hebt oa plasma-netbook en plasma-desktop.
plasma-netbook is de herkennen aan 'zoeken en starten', wat op je desktop staat en het startmenu vervangt.

H: Hoe heet de desktop die je standaard krijgt nadat je een update hebt gedaan en onder een taakbalk krijgt met rechts een klok en links het startmenu?

R: plasma-desktop is een veelzijdige desktop die je naar wens kunt inrichten, bijvoorbeeld door hem te voorzien van een paneel, taakbalk, systeemvak, etc.

R: Als je plasma-netbook gebruikt, dan moet je dat even veranderen in plasma-desktop.
Dat regel je in kde's systeeminstellingen, bij [gedrag van werkruimte] -> [werkruimte] en dan [type werkruimte -> bureaublad]

H: Ik heb, achteraf gezien, per ongeluk , op iets van plasma gedrukt en vind de weg niet terug.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Rinse
Crewlid


Geregistreerd op: 09 Feb 2005
Berichten: 6900
Woonplaats: bolsward

BerichtGeplaatst: Za Dec 10, 2011 12:54 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

plasma-desktop is het normale bureaublad

kijk dus even in de systeeminstellingen van kde of je die gebruikt.

Als dat wel zo is, dan kan het zijn dat je plasma-desktop per abuis 'om zeep' hebt geholpen.

Je zou hem dan kunnen resetten door de bijhorende configuratiebestanden te verwijderen.

daarvoor ga je als volgt te werk:

open dolphin en ga naar de verborgen map .kde4/share/config

druk nu op de toetsencombinatie [alt-f2] en typ:
Code:

kquitapp plasma-desktop


wat je nu gedaan hebt is het afsluiten van het bureaublad.
als je dolphin nu zou minimaliseren, dan heb je een leeg, zwart scherm.
je kunt dan tussen programmavensters schakelen via de toetsencombinatie [Alt-Tab]
verwijder nu in dolphin alle bestanden die beginnen met 'plasma'.

start nu plasma-desktop weer, door op de toetsencombinatie [Alt-F2] te drukken en dit te typen:

Code:

plasma-desktop


dan verschijnt je bureaublad weer, en in dit geval in de standaardconfiguratie met paneel, systeemvak, taakbalk, etc.
_________________
Help mee om KDE 4.7 in het Nederlands of Fries te vertalen!!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Website bekijken MSN Messenger
Henk2011



Geregistreerd op: 21 Mrt 2011
Berichten: 52

BerichtGeplaatst: Za Dec 10, 2011 10:23 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Het verwijderen van 7 bestandjes met plasma in de naam gaat prima, die zijn verdwenen. Toevoegen van een bestandje plasma-desktop. Ik zie niks van een nieuw bestand.
Bij Alt-F2 plasma-desktop staat wel de melding: plasma desktop-uitvoeren.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Henk2011



Geregistreerd op: 21 Mrt 2011
Berichten: 52

BerichtGeplaatst: Za Dec 10, 2011 10:39 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Het resultaat is, na opnieuw opstarten een scherm dat verder helemaal leeg is. Het verwarrende scherm dat daarvoor bestond is gelukkig verdwenen.
Het opnieuw tevoorschijn halen van het gewenste oorspronkelijk scherm is nog niet gelukt.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Rinse
Crewlid


Geregistreerd op: 09 Feb 2005
Berichten: 6900
Woonplaats: bolsward

BerichtGeplaatst: Zo Dec 11, 2011 3:37 am    Onderwerp: Reageren met citaat

nu het scherm leeg is kun je het zelf weer opbouwen.

welke componenten ontbreken er aan het scherm dat je wilt?
_________________
Help mee om KDE 4.7 in het Nederlands of Fries te vertalen!!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Website bekijken MSN Messenger
Henk2011



Geregistreerd op: 21 Mrt 2011
Berichten: 52

BerichtGeplaatst: Zo Dec 11, 2011 6:20 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Liefst het scherm dat ik gewend ben en dat in de praktijk goed bruikbaar is.
( en dat ik niet heb weggegooid, alleen uit nieuwsgierigheid het andere scherm geprobeerd. waar ik niets mee kan doen zolang ik het niet weet te bedienen, hoe heet het en is er een gebruiksaanwijzing?)
met onderin een smalle taakbalk met rechts een klok en links een startmenu en alles wat daar bij hoort
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Rinse
Crewlid


Geregistreerd op: 09 Feb 2005
Berichten: 6900
Woonplaats: bolsward

BerichtGeplaatst: Zo Dec 11, 2011 8:35 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

uitgaande dat je nu dus helemaal geen paneel hebt:

rechtsklik ergens op je bureaublad en kies in het contextmenu voor [paneel toevoegen -> standaardpaneel]

je krijgt dan een paneel met daarin de standaardonderdelen.
_________________
Help mee om KDE 4.7 in het Nederlands of Fries te vertalen!!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Website bekijken MSN Messenger
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    AllesLinux Forumindex -> Configuratie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.