Handleidingen > Lightweight Desktop omgeving
Hierbij een kleine overzicht van de Lightweight Desktop omgeving. Heb je nog een oude computer over? Je kan daarop perfect linux draaien met Lightweight Desktop Environments. Hierbij zullen we een overzicht geven welke Desktop Environments je kan gebruiken.

1. XFCE xfce412XFCE ( Xforms Common Environment) is één van de favoriete onder de lightweight. Dit omwille de ontwikkelaars ervoor zorgen dat het gebruiksvriendelijk is. Xfce is standandaard bij Ubuntu onder Xbuntu, Fedora, Linux Mint enzo.

Systeemvereisten CPU: 500Mhz+ RAM: 512Mb

 

 

 

2. MATE  mate114 MATE is een desktopomgeving die ontstaan is als fork van GNOME 2. MATE zit standaard bij Ubuntu Mate, Linux Mint, Sabayon, enzo.

Systeemvereisten CPU: 500Mhz+ RAM: 512Mb

 

 

 

 

3. LXQt lxqt LXQT is LXDE met de toolkit van Qt. Deze desktopomgeving is ideaal voor oudere computers. Deze is wel minder gebruiksvriendelijk dan MATE of XFCE, maar wordt toch geleverd met alle functies die je zou verwachten van een moderne desktopomgeving (GNOME, KDE enzo)

Systeemvereisten CPU: 500Mhz+ RAM: 256Mb

 

 

 

 

enlightenment4. Enlightenment  Het doel van het Enlightenment is om ervoor te zorgen dat je een mooie bureaublad kan maken maar toch snel en gebruiksvriendelijk is.

SysteemvereistenCPU: 500Mhz+ RAM: 128Mb