Linus Torvalds heeft op 2 oktober 2016 de kernel versie 4.8 vrijgegeven. Linux 4.8 biedt vooral nieuwigheden voor grafische kaarten van AMD, NVIDIA en  Raspberry Pi 3 wordt nu ondersteund.

Gebruikers van een AMD-gpu krijgen de mogelijkheid om hun grafische kaart te overklokken die gebruiken maken van de opensourcedriver. De opensource Nouveau-driver zorgen dan weer voor  ondersteuning van de NVIDIA Pascal. Hardwareversnelling werkt voorlopig alleen bij de GP100. Gebruikers van een GeForce GTX 1060/1070/1080 grafische kaart moeten nog even wachten tot dat firmware bestanden online komen.

Btrfs zou nu het bestandssysteem een snellere doorvoer en lagere latency krijgt, zelfs bij een leeg bestandssysteem. Ext4 gebruikt nu niet langer zijn eigen encryptiecode, maar deelt met F2FS de encryptiecode in fs/crypto. Daardoor is de code beter onderhoudbaar.

ARM-platformcode voegt ondersteuning van een reeks ARM-processoren toe. De bekendste is de Broadcom BCM2837, de systeemchip van de Raspberry Pi 3.

Kroah-Hartman heeft overigens aangekondigd dat de volgende kernel 4.9 Long-Term Support zal worden. Deze versie zou Hartman dan twee jaar onderhouden.