Linux server: installeren, beheren & configureren

Linux server

Linux is uitermate geschikt als besturingssysteem op servers, want het is stabiel, veilig en tegelijkertijd flexibel. Er zijn meerdere Linux-distributies die geschikt zijn om een server mee te draaien. Aan de slag met een Linux server of heb je al een Linux server en wil je meer weten over bepaalde specifieke zaken? Wij helpen je graag op weg. Op AllesLinux.com zullen wij Red Hat Enterprise Linux / CentOS en Ubunutu met name belichten als wij het over servers hebben.

Bepaalde handelingen en commando’s zijn alleen op specifieke Linux-distributies van toepassing, maar het grootste deel van de informatie op deze website is universeel toepasbaar. Daarom kan je onderstaand de keuze make uit drie opties: RHEL / CentOS-specifieke informatie, informatie met betrekking tot Ubunutu-servers en algemene informatie over servers & Linux.

Heb je zelf een computer die je wilt omtoveren tot server? Dan kan je er Linux op installeren. Wil je liever een server met een supersnelle internetverbinding, noodstroom tegen uitval, backups en betrouwbare hardware? Dan is het verstandig om een unmanaged VPS aan te vragen waar je zelf Linux op kunt installeren. Er zijn veel aanbieders die dit vanaf enkele euro’s per maand aanbieden. Onderstaand helpen we je op weg met een hostingprovider waar wij vertrouwen in hebben én bieden we tal van handleidingen om je op weg te helpen met het installeren, beheren en configureren van de server.

Linux Server huren of laten beheren

TransIP

TransIP

Wil je helemaal zelf je Linux server opzetten en beheren, maar heb je geen behoefte aan een oude stoffige computer op je zolderkamer die 24/7 aanstaat? Kies voor een VPS bij TransIP die je helemaal zelf kunt inrichten! TransIP beheert een betrouwbare infrastructuur voor je, maar de rest zal je zelf moeten regelen.

”DIVI

Wil je een Linux-server waarvan de veiligheidsupdates verzorgd worden en waarbij je 24/7 kunt bellen voor support? Kies dan voor managed hosting van DIVI Hosting. Betrouwbaar, stabiel en veilig.

Maatwerk server

Maatwerk Linux server

Heb je specifieke wensen op het gebied van Linux server beheer? Laat ons weten wat je nodig hebt en we zullen je vrijblijvend uitgebreid informeren over de mogelijkheden.

Algemene informatie & handleidingen

RHEL / CentOS / Fedora

fedorarh1

CentOS en Red Hat Enterprise Linux zijn uiterst stabiele Linux-distributies. Is downtime op ieder moment onbespreekbaar, kies dan voor een van deze distributies. Wil je iets dat lijkt op RHEL of CentOS maar de laatste van de laatste technieken uit Linux-wereld gebruikt, kies dan voor Fedora.

Ubuntu Server

ubuntunewUbuntu Server is een Debian-gebaseerde Linux-distributie. Ubunutu’s moederbedrijf Canonical investeert veel in innovatie en daarom komt Ubuntu Server regelmatig met nieuwe versies met recente serversoftware. Daarnaast kent Ubuntu een grote community waar je terecht kunt voor vrijwillige ondersteuning.

Linux Servers algemeen

220px-TuxOndanks de veelvoud aan verschillende Linux-distributies is de werkwijze overal redelijk vergelijkbaar. In deze categorie vind je allerlei informatie die handig is bij het opzetten van je Linux server.